Skip to main content

Zonnepanelen op De Kleine Duiker

Op de zuidzijde van het hoofdgebouw (waar onder meer het Smaaklokaal is gevestigd) van De Kleine Duiker zijn in de laatste week van februari 124 zonnepanelen geplaatst. De firma Sunny Energy heeft de klus uitgevoerd.

Plaatsing van de zonnepanelen was mogelijk mede dankzij de subsidieregeling van Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA), onderdeel van het Nederlands herstel- en veerkrachtplan. Dit plan wordt mede gefinancierd door de Europese Commissie.

‘De panelen zijn een grote aanwinst’, vertelt Kees Silvis, voorzitter van De Kleine Duiker. ‘We verbruiken nogal wat energie en dankzij de plaatsing van deze panelen kunnen we fors besparen op de energierekening. En het is natuurlijk ook goed voor het milieu, ook niet onbelangrijk.’

De Kleine Duiker is dagelijks geopend en te bezoeken. Er zijn dieren te bewonderen, er is een speeltuin en in het Smaaklokaal kan koffie/ thee met iets lekkers of een lunch worden gebruikt.