Skip to main content

Nieuws

Het gedenkteken en de spaarpot

13 juli 2024

Uit het puin dat overbleef na de brand konden resten van de voormalige smederij en onze bijzondere spaarpot (die al jarenlang bij de ingang in het hoofdgebouw stond) worden gered.
Daarvan is een gedenkteken gemaakt ter herinnering aan zaterdag 13 april, de dag van de verwoestende brand.

In de Schakel van 27 juni jl. werd de herkomst van spaarpot ‘Pfenningkan’ toegelicht.
Leuk dat we nu deze info over de herkomst en de maker van de spaarpot met u kunnen delen:

“De maker van de “Pfenningkan” is Heinrich Kock. Deze Duitser uit Raesfeld stond jarenlang op de Barendrechtse Kunstmarkt met zijn “kieselkarikaturen” Hij maakte en verkocht leuke dingen gemaakt van grote kiezelstenen gecombineerd met roestvrijstaal bestek en afvalijzer. Vele Barendrechters zullen wel iets van hem in de tuin hebben staan want hij verkocht best veel op de kunstmarkt.

Ongeveer in 2005 kregen wij als Kunstmarktorganisatie een E-mail van hem. Elk jaar gaf hij één van zijn “kunstwerken” cadeau aan een organisatie. En omdat hij het altijd prima naar zijn zin had op Barendrechtse Kunstmarkt mochten wij een leuke bestemming voor de Pfenningkan bedenken. Na overleg leek het ons leuk om deze aan De Kleine Duiker aan te bieden. Dit is dan ook gebeurt en Heinrich kwam samen met zijn vrouw vanuit Raesfeld (200 km van Barendrecht) naar De Kleine Duiker om de Pfenningkan aan te bieden. Deze kreeg een mooi plekje in de hal bij de ingang.

Na de brand dachten wij dat de Pfenningkan ook wel verloren zou zijn gegaan maar toen ik de Streekmarkt bezocht was ik blij verrast dat de Pfenningkan als een Fenix de brand had overleefd. We hopen dat hij er nog lang kan blijven.
Heinrich Kock is op 5 mei 2010 overleden.

Jo Polak en René Baan”

Gift van de overburen

16 juni 2024

Wat een fantastisch gebaar van onze buren aan de overkant van de Leedeweg, in appartementencomplex
Duykerzight. Een cheque voor het prachtige bedrag van 3500 euro!
Zie het artikel in de Schakel.

Cheque van Portus Groene Hart

16 juni 2024

Deze week is een cheque ter waarde van € 3158,45 door leerlingen van Portus Groene Hart overhandigd aan Wout Kleine, bestuurslid van De Kleine Duiker.
Het ging om de opbrengst van de Food market die de leerlingen hadden georganiseerd.

Met het geld van deze actie en dat van de actie van de Harmonie is een prachtige stretchtent gekocht.
De tent is inmiddels opgezet. Ons terras is nu voor een groot deel overdekt.

Muzikanten van de Harmonie en leerlingen van Portus Groene Hart, hartelijk dank voor jullie sponsoring!

Duikerfest bij De Beuk

13 juni 2024

Op 22 juni is er van 14:00 tot 18:00 uur een benefietfestival bij De Beuk waarvan de opbrengsten ten goede komen van De Kleine Duiker.

Er zullen optredens zijn van een aantal Barendrechtse bands en artiesten. Speciaal voor de gelegenheid komt Van Bezemwijk weer een middag bij elkaar.
Lees meer op Barendrechtnu.nl en op de site van De Beuk.

Foodmarkt Portus Groene Hart

13 juni 2024

Afgelopen donderdag heeft het Portus Groene Hart een superleuke foodmarket georganiseerd
waarvan de opbrengsten voor De Kleine Duiker bestemd waren.
De markt heeft uiteindelijk het prachtige bedrag opgeleverd van €3158,45!
We willen Portus Groene Hart daarom heel hartelijk bedanken voor de steun
en voor het iniatief!
Dit helpt enorm bij het opbouwen van ons nieuwe hoofdgebouw.
Zie ook dit artikel in de Schakel.

Een mooie avond en prachtige opbrengst!

5 juni 2024

Het benefietconcert van Harmonievereniging Barendrecht op 1 juni jl. was een fantastische avond vol mooie muziek.
In de loop van de avond mochten we een cheque in ontvangst nemen, waarvan het bedrag in de loop van de avond nog is opgelopen tot €3221,77.
Superfijn!!
We willen Harmonievereniging Barendrecht ontzettend bedanken voor hun inzet en de fantastische avond!

Cheque van het Discovery College

28 mei 2024

Het blijft hartverwarmend hoe Barendrecht meeleeft met De Kleine Duiker.
Nu kregen we weer een cheque van het Discovery College (van Yulius) ter waarde van 460 euro.
We kunnen elke euro goed gebruiken dus heel erg bedankt lieve mensen!

Sloop

16 mei 2024

De sloop van ons hoofdgebouw zou op maandag 13 mei beginnen, maar er ontstond helaas een kink in de kabel.
Er is enige asbest aangetroffen tussen het puin, wat nader onderzoek vereiste.
Het bleek uiteindelijk te gaan om een kast waarin asbest verwerkt was.
Hierdoor zal 35 m2 apart geruimd worden.
Als bekend is wanneer de sloop zal plaatsvinden, zullen we u hierover op deze plek informeren.

Persbericht van de Harmonievereniging Barendrecht over de benefietavond op 1 juni a.s.

16 mei 2024

Superfijn dat de Harmonievereniging Barendrecht de herbouw van ons hoofdgebouw steunt!

“Op 1 juni organiseert de harmonievereniging Barendrecht een benefietavond voor “De Kleine Duiker”. Na de verwoestende brand van 13 april kan “De Kleine Duiker” financiële hulp goed gebruiken. Als echte Barendrechtse club wil de Harmonievereniging daar graag een bijdrage aan geven. Natuurlijk moet daarvoor de combinatie gezocht worden met livemuziek en gezelligheid.

Op het plein van de Bethelkerk wordt op 1 juni vanaf 19.30 uur gespeeld door het Harmonieorkest. Het belooft een avond te worden met veel herkenbare muziek waarbij het orkest ondersteund zal worden door zang, piano, gitaar en bas. Een unieke combinatie die niet gemist mag worden. Bij het concert is de mogelijkheid om te doneren en natuurlijk is er ook de mogelijkheid om gezellig met andere bezoekers wat te drinken. De bar zal verzorgd worden door Party Service Compleet.

Na het concert van het orkest zal de Bigband van de vereniging de avond stijlvol afsluiten. Vanaf 19.30 uur tot circa 23.00 uur belooft dit een muzikaal spektakel te worden dat je niet mag missen. Het goede doel van de wederopbouw van het hoofdgebouw van “De Kleine Duiker” moet zo goed en snel mogelijk plaatsvinden met behulp van de gulle giften tijdens het concert.”

Mooie actie van Ed Aldus

8 mei 2024

Ed doneert vijf euro van elke verkochte verjaardagskalender 2024 aan De Kleine Duiker en schrijft hierover op zijn site:
“De verjaardagskalender (Editie 2024) is vanaf nu te koop. Deze unieke kalender bevat eigen gefotografeerde vogels. Een deel van de opbrengst doneer ik aan “De Kleine Duiker”, een recreatieboerderij in Barendrecht die recentelijk zwaar getroffen is door een brand. Deze verjaardagskalender is niet alleen een stijlvolle manier om de verjaardagen van geliefden bij te houden, maar biedt ook liefhebbers van natuurfotografie iets bijzonders.

Elk verkocht exemplaar van de kalender levert €5 op voor “De Kleine Duiker”. Het hoofdgebouw van de recreatieboerderij is op 13 april door brand verwoest, ik het gebouw was o.a. een werkplaats, toiletten en horecagelegenheid gehuisvest. De schade is enorm, en ondanks een goede verzekering zijn er acute tekorten, zoals verloren inkomsten uit de horeca en niet door verzekering gedekte gereedschappen.

Door een kalender te kopen, haalt u niet alleen een mooi product in huis, maar steunt u ook een waardevol doel. Ik zal te zijner tijd bekendmaken hoeveel we samen hebben ingezameld en de cheque persoonlijk aan Kees Silvis, de voorzitter van De Kleine Duiker, overhandigen.”