Skip to main content

Vlinders en bijen

Bij binnenkomst vindt u aan de linkerkant de vlindertuin en de imkerij.

De vlindertuin is speciaal aangelegd met planten, struiken en bomen die vlinders aantrekken. Met behulp van sponsors is deze tuin verfraaid met wandelpaadjes en een bankje waar u in alle rust kunt genieten van dit fraaie plekje. Als u de vlindertuin bezoekt, zult u niet altijd vlinders tegenkomen. Vlinders zijn koudbloedig en hebben een temperatuur nodig van zo’n 20°C om te kunnen vliegen. Ze zitten graag op een beschut plekje op te warmen en als het waait zoeken ze beschutting op. Meer informatie vindt u op Facebook.
Achter de vlindertuin vindt u de boomgaard: een leuk plekje voor allerlei spelletjes tijdens kinderfeestjes en bedrijfsuitjes.

Links naast de vlindertuin heeft onze imker diverse kasten staan waar bijen het hele jaar door bezig zijn om onze lekkere honing te maken. U hoeft niet bang te zijn dat u gestoken wordt: de bijen zijn meestal veel te druk. En eigenlijk alleen als honingbijen in nood zijn kunnen ze weleens steken. Ze gaan namelijk dood als ze hebben gestoken. Dus ze steken niet zomaar.
Wist u dat honing eigenlijk voedsel voor de bijen is, om zelf te kunnen overwinteren? Onze imker verzamelt de honing, maar laat ook genoeg over voor de bijen. Dat vinden wij belangrijk: met respect genieten van wat de natuur ons schenkt. Onze honing kunt u kopen in de kantine van de boerderij (zolang de voorraad strekt).