Nieuwjaarsloop De Kleine Duiker

03-01-2016

De Kleine Duiker ligt in de Zuidpolder. In 2015 is deze polder omgetoverd tot een prachtig natuur- en recreatiegebied. Dat heeft tot een initiatief geleid dat de komende jaren uit gaat groeien tot een Barendrechtse traditie: de Nieuwjaarsloop. Volwassen deelnemers kunnen aan de loop meedoen door 5 euro te betalen, voor kinderen is deelname gratis.

Op 2 januari is de loop voor het eerst gehouden. Het weer werkte gelukkig mee, ongeveer een half uur voor de start hield het op met regenen. Ongeveer 35 deelnemers – hardlopers en wandelaars – legden het parcours door de Zuidpolder een of meerdere keren af. Verkeersregelaars zorgden ervoor dat de Nieuwjaarsloop veilig verliep.

Na afloop werd er voor alle deelnemers een lekkere kop soep door vrijwilligers in de kantine uitgedeeld. Er werd nagepraat én er werden tips voor volgend jaar gegeven. Bijvoorbeeld dat ook deelnemers hun hond mogen meenemen. Inmiddels is gelukkig besloten dat die mogelijkheid er is. Ook blijkt er behoefte aan een parcours voor fietsers. De komende maanden worden al deze tips intern besproken en onderzocht op mogelijkheden. Maar één ding staat vast: zaterdag 7 januari 2017 is de tweede Nieuwjaarsloop, noteer dat vast in de agenda.

Er bleek 151,50 te zijn opgehaald met de loop. Dit geld wordt gebruikt voor de aanleg van het leerpad. Alle deelnemers hartelijk bedankt voor de donatie en graag tot de volgende keer!

Terug naar vorige pagina

Volg ons op: